Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς

Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε χθες από το Σύνταγμα ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, προσκαλώντας τους να συνεργαστούν για να ανατρέψουν τους υφιστάμενους συσχετισμούς και να προστατεύσουν τη Δημοκρατία. Ομιλώντας σε μια δυναμική συγκέντρωση με μέλη και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας παρουσίασε το όραμά του για μια ανθρώπινη Ελλάδα, αντίθετη στη βαρβαρότητα και σε πρακτικές που επιδιώκουν την καταπίεση κάθε κοινωνικής ομάδας που αντιστέκεται.

Ανατρέποντας πλήρως το προεκλογικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναδεικνύοντας τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας, ο Τσίπρας υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ και του πρώην πρωθυπουργού είναι μια απάτη. Επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο μόνο εναλλακτικά σχέδια εξουσίας και διακυβέρνησης που αναμετρώνται:

Το πρώτο είναι το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για μια Ελλάδα με δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους. Αυτό το όραμα περιλαμβάνει μια χώρα όπου η δημοκρατία και η δικαιοσύνη είναι θεμέλια, με μείωση των ανισοτήτων, δίκαιο καταμερισμό του πλούτου, πρόσβαση όλων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ισχυρό κοινωνικό κράτος, θεσμούς που λειτουργούν αποτελεσματικά και αμοιβές που αντανακλούν την αξία της εργασίας. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει μια στεγαστική πολιτική που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και υποστηρίζει τους αγρότες.

Από την άλλη είναι το σχέδιο της ΝΔ που, όπως τόνισε ο Τσίπρας, βασίζεται στην προτεραιότητα των κερδών και αποθεώνει την αγορά. Αυτό το σχέδιο επικεντρώνεται στη μείωση του ρόλου του κράτους, εστιάζει σε κέρδη και ζημίες, αλλά αγνοεί τις ανθρώπινες ζωές. Προτείνει ανάπτυξη μέσω φοροαπαλλαγών για τους ισχυρούς και μείωση του εργασιακού κόστους, αποσύρσεις του Δημοσίου από κρίσιμους τομείς για να δώσει χώρο στα κερδοσκοπικά fund, και προωθεί μια ανάπτυξη που δεν είναι βιώσιμη και οδηγεί σε κρίσεις και αύξηση των ανισοτήτων. Ο Τσίπρας επισήμανε ότι αυτό το σχέδιο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και εκφράζει μια φιλοσοφία που επιδιώκει την εξασφάλιση οφελών για λίγους εις βάρος των πολλών.

Exit mobile version