Φορολογικές δηλώσεις: Νέα παράταση;

Φορολογικές δηλώσεις: Νέα παράταση;

Καθώς πλησιάζει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2022, διαπιστώνεται ότι μόνο 3,38 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους στην εφορία. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3,1 εκατομμύρια δηλώσεις ακόμα πρέπει να υποβληθούν. Είναι πιθανό να υπάρξει μια νέα παράταση της προθεσμίας, καθώς όλα δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι δυσκολεύονται να τηρήσουν την αρχική προθεσμία που εκπνέει στις 29 Ιουλίου.

Παρόμοια κατάσταση είχε επικρατήσει και πέρυσι, όταν είχαν υποβληθεί 200.000 περισσότερες δηλώσεις στην ίδια χρονική περίοδο. Τότε, το οικονομικό επιτελείο είχε αποφασίσει να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου. Έτσι, θεωρείται πιθανό να δοθεί και φέτος μια αντίστοιχη παράταση, προκειμένου οι φορολογούμενοι να αποφύγουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η παράταση των δηλώσεων τείνει πλέον να μην αποτελεί εξαίρεση αλλά τον κανόνα στη φορολογική διαδικασία. Κάθε χρόνο, η πολιτική ηγεσία αναγκάζεται να παρατείνει τις προθεσμίες, καθώς οι φορολογούμενοι δεν βιάζονται να υποβάλουν τις δηλώσεις τους.

Exit mobile version