Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το σκληρό και βάρβαρο πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το σκληρό και βάρβαρο πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ

Ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη, έστειλε ένα μήνυμα αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή για την ανατροπή των συσχετισμών. Επισήμανε ότι το όραμα του κόμματος του είναι μια χώρα και μια κοινωνία που βασίζονται στην ανθρωπιά, δημοκρατία και δικαιοσύνη. Με αυτήν την δήλωση, επιδίωξε να ενισχύσει την πολιτική του πλατφόρμα και να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τον αγώνα για την επίτευξη των αξιών και ιδανικών που υπερασπίζεται.

Όπως είπε, «κάθε ψήφος που αφαιρείται από την κάλπη της δημοκρατίας προστίθεται στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας» και «κάθε ψήφος χαμένη για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ψήφος κερδισμένη για τη Νέα Δημοκρατία και τον κο Μητσοτάκη. Να πείσουμε λοιπόν, κι αυτούς που δεν ψήφισαν το Μάιο να ψηφίσουν τον Ιούνιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το σχέδιο και το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους. Επισήμανε ότι αυτό το σχέδιο αντιπαρατίθεται με το πρόγραμμα της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη, το οποίο θέτει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών.

Κατά την ομιλία του, ανέλυσε το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη που επιδιώκει την ανάπτυξη μέσω φοροαπαλλαγών και επιχορηγήσεων στους ισχυρούς, με ταυτόχρονη μείωση του εργασιακού κόστους. Επίσης, ανέφερε την απόσυρση του κράτους από κρίσιμους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής για να δοθεί χώρος στα κερδοσκοπικά funds. Κατά την άποψή του, αυτή η συνταγή της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει δάκρυα, αίμα, αδικίες και κοινωνική καταστροφή όπου και αν εφαρμόστηκε.

Τόνισε ότι αυτό το πρόγραμμα της ΝΔ προωθεί μια ανάπτυξη που δεν σέβεται το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, τη δημοκρατία, ούτε τους ανθρώπινους πόρους. Είναι μια ανάπτυξη μη βιώσιμη, αβίωτη για τους πολλούς και καταδικασμένη να παράγει κρίσεις, κοινωνικές εντάσεις και τρομακτική διεύρυνση των ανισοτήτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κρύψει αυτόν τον σκληρό και βάρβαρο πυρήνα του προγράμματός της. Αντίθετα, το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προάγει ένα όραμα για μια κοινωνία της ανθρωπιάς, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, με δίκαιη κατανομή του πλούτου, προστασία του περιβάλλοντος, στήριξη των εργαζομένων και μείωση των ανισοτήτων. Το σχέδιο αυτό βασίζεται σε αξίες και αρχές που θέτουν τον άνθρωπο και την κοινωνία στο επίκεντρο, ενάντια στον βάρβαρο πυρήνα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Exit mobile version