Καιρός: Συνεχίζεται η ζέστη – Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Καιρός: Συνεχίζεται η ζέστη - Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί ο μίνι καύσωνας, με γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα βορειοδυτικά θα υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το βράδυ. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, κυρίως τις πρωινές ώρες, στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3-4 μποφόρ στα δυτικά και ανατολικοί νοτιοανατολικοί με ένταση 4-5 μποφόρ τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένεται να φθάσει τους 35-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Αιγαίο περιμένουμε περίπου 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Δευτέρα, στα βόρεια μέρη της χώρας από τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις που θα είναι παροδικά αυξημένες, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα περιοριστούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη περιοχή της χώρας, γενικά αναμένεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στα πελάγη της χώρας τοπικά μπορεί να φτάσουν έως και 6 μποφόρ.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Exit mobile version