Καιρός: Συνεχίζονται οι τοπικές βροχές, αμετάβλητη η θερμοκρασία

Καιρός: Συνεχίζονται οι τοπικές βροχές, αμετάβλητη η θερμοκρασία

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης, των νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να παρουσιαστούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στη συνέχεια της ημέρας.

Οι θερμοκρασίες, αναμένεται να κυμανθούν από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 21 έως 34 στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, από 17 έως 32 στην Ήπειρο, από 19 έως 34 στη Στερεά, από 17 έως 33 στη Πελοπόννησο, από 19 έως 31 στα νησιά του Ιονίου, από 20 έως 34 στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, από 20 έως 32 στις Κυκλάδες, από 21 έως 30 στα Δωδεκάνησα και από 18 έως 31 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες αναμένονται να φτάσουν τα 4 έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Όσον αφορά το Ιόνιο, αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, αλλά από το πρωί αναμένεται να ενισχυθούν και να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα βόρεια μέρη του Ιονίου αναμένεται να φτάσουν τα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα ενταθούν το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα εμφάνισης τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Σημειώνεται ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, με πιθανότητα εμφάνισης τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, εκτός από τα ανατολικά τμήματα του νομού όπου από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς άνεμους έως 3 μποφόρ. Επίσης, θα παρατηρηθούν σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version