Σήμερα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην αυτοδύναμη Ν.Δ. 

Σήμερα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην αυτοδύναμη Ν.Δ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί σήμερα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Σήμερα το πρωί, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, μεταβαίνει στο Μέγαρο της Βουλής για να παραδώσει τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα. Αυτός, στη συνέχεια, θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σχετικά με τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει στον επανεκλεγέντα πρωθυπουργό την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παράγραφος 2 του Συντάγματος. Αυτή τη φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει την εντολή αυτή, καθώς η Νέα Δημοκρατία πέτυχε τον στόχο της για ξεκάθαρη αυτοδυναμία.

Μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τη διαδικασία σχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου. Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί θα ορκιστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Στη συνέχεια, οι βουλευτές της Κ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου θα ορκιστούν την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί. Την επόμενη μέρα, η ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων θα συνέλθει για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, των αντιπροέδρων και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Exit mobile version