Ρωσία: Αποσύρεται η δίωξη της FSB κατά της Wagner για εξέγερση – Οι μισθοφόροι θα παραδώσουν τον βαρύ οπλισμό τους

Ρωσία: Αποσύρεται η δίωξη της FSB κατά της Wagner για εξέγερση - Οι μισθοφόροι θα παραδώσουν τον βαρύ οπλισμό τους

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας (FSB) ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρση της δίωξης εναντίον της μισθοφορικής οργάνωσης-εταιρείας Wagner για συμμετοχή σε στάση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, η δίωξη τερματίσθηκε καθώς οι μισθοφόροι σταμάτησαν τις ενέργειες που είχαν ως στόχο τη διάπραξη εγκλήματος.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την επίλυση της κρίσης το Σάββατο περιλαμβάνει τη δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Wagner που συμμετείχαν στη στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους. Παράλληλα, η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση ετοιμάζεται να παραδώσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στο υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων RIA, έπειτα από τον τερματισμό της σύντομης ανταρσίας των μαχητών της οργάνωσης.

Σε μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την εξουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι μαχητές της Wagner προήλασαν προς τη Μόσχα το Σάββατο, ζητώντας την αποπομπή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας για τους κακούς χειρισμούς της, όπως τους χαρακτήρισαν, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ωστόσο, η ανταρσία των μαχητών της Wagner έληξε απότομα και επανήλθαν στις βάσεις τους στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Exit mobile version