Ελεύθερη να επιστρέψει στην Ελλάδα η Εύα Καϊλή

Ελεύθερη να επιστρέψει στην Ελλάδα η Εύα Καϊλή

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών την Τρίτη, η Εύα Καϊλή επιτρέπεται να κινείται ελεύθερα στη Ζώνη Σένγκεν χωρίς να χρειάζεται άδεια από τις βελγικές αρχές. Οι δικηγόροι της ανακοίνωσαν ότι μπορεί να επιστρέψει ακόμα και στην Ελλάδα, αν το επιθυμεί.

Η Εύα Καϊλή είχε επίσης λάβει από τις βελγικές αρχές την άδεια να αφαιρέσει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης, αλλά με περιοριστικούς όρους. Προηγουμένως, είχε κληθεί να επιστρέψει τον εξοπλισμό επιτήρησης και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να αφαιρεθεί ο εξοπλισμός. Επιπλέον, έπρεπε να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγούμενη ενημέρωση στον ανακριτή, καθώς και να μην εγκαταλείπει το Βέλγιο χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Την Δευτέρα (26/6) η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε ανεβάσει στην ιστοσελίδα της την πληροφορία ότι η Εύα Καϊλή εθέαθη στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με τη δύο ετών κόρη της.

Όπως είναι γνωστό, πριν από μερικές ημέρες ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε καταθέσει αίτημα η Εύα Καϊλή να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το αίτημα αυτό έγινε δεκτό.

Exit mobile version