Επικίνδυνα botox και υαλουρονικά από Τουρκία και Πολωνία σε κέντρα αισθητικής

Επικίνδυνα botox και υαλουρονικά από Τουρκία και Πολωνία σε κέντρα αισθητικής

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Φ. εντόπισε και εξάρθρωσε μια εγκληματική ομάδα που ασχολούνταν με τη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις αισθητικής. Στη διάρκεια μιας επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Αττικής στις πρωινές ώρες της 26ης Ιουνίου, συνελήφθησαν δύο άτομα (μία γυναίκα και ένας άνδρας) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα, η συλληφθείσα ήταν ενεργή στην παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων (όπως το botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέος κ.λπ.) και μη πιστοποιημένων μασκών αισθητικής προσώπου από τουλάχιστον τον Ιούλιο του 2019. Ο άλλος συλληφθείς είχε ρόλο διανομέα.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, η εγκληματική ομάδα εισήγαγε τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία μέσω εταιριών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως. Τα φάρμακα και τα ιατροτεχνολογικά σκευάσματα αποθήκευαν σε έναν χώρο στην περιοχή της Αττικής και τα προωθούσαν μέσω μιας σελίδας σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης που διατηρούσε η συλληφθείσα.

Το πελατολόγιο της ομάδας περιλάμβανε πολλά ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα προϊόντα παραδιδόνταν είτε απευθείας στα ιατρεία είτε μέσω αποστολής δεμάτων, ενώ η πληρωμή γινόταν είτε μετρητά είτε μέσω αντικαταβολής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο και στην κατοικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα, των οποίων η αξία ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Αυτά τα προϊόντα δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους. Συνεπώς, θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για εργαστηριακή εξέταση και ασφαλή φύλαξη.

Exit mobile version