Γνωστός αρσιβαρίστας αυτοκτόνησε στο Καζακστάν- Έχασε τα μετάλλια του όταν βγήκε θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ

Γνωστός αρσιβαρίστας αυτοκτόνησε στο Καζακστάν- Έχασε τα μετάλλια του όταν βγήκε θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Καζακστάν, ο αρσιβαρίστας Βλαντιμίρ Σεντόφ, σε ηλικία 35 ετών, έβαλε τέλος στη ζωή του Ο Σεντόφ είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα ως αθλητής, αλλά αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω μιας υπόθεσης ντόπινγκ. Αυτή είναι η δεύτερη αυτοκτονία ενός αρσιβαρίστα από το Καζακστάν μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, αφού και ο Άλμπερτ Λίντερ είχε λάβει την ίδια απόφαση τον Σεπτέμβριο του 2021 σε ηλικία 25 ετών.

Σύμφωνα με αναφορές του Sport-Express, ο Σεντόφ είχε εξαφανιστεί τον τελευταίο καιρό και δεν επικοινωνούσε με κανέναν, ενώ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η σορός του βρέθηκε στο χωριό του στο Καρατάλ.

“Σύμφωνα με τη μαρτυρία των συγγενών του, αποφάσισε να αυτοκτονήσει”, ανέφερε η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο Σεντόφ τερμάτισε στην τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, σε ηλικία 20 ετών, και κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή το 2009 στο Γκογιάνγκ της Νότιας Κορέας στην κατηγορία των 85 κιλών.

Όμως, η επιτυχία του αμαυρώθηκε από την αποκάλυψη ότι οι επαναληπτικές αναλύσεις του δείγματος του από τον αγώνα του Πεκίνου βγήκαν θετικές για απαγορευμένη ουσία. Έτσι, αποκλείστηκε από όλα τα αποτελέσματα ανάμεσα στα έτη 2008 και 2016. Αυτό σημαίνει ότι έχασε το χρυσό μετάλλιο του Πεκίνου και ακυρώθηκαν όλες οι επιτυχίες του σε εκείνη την περίοδο.

Exit mobile version