Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Την Τρίτη μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ολόκληρο το νέο υπουργικό επιτελείο, με τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς, ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, εκτός από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. Αμέσως μετά, ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, με πρώτο να υπογράφει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υπογραφών, οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κατευθύνθηκαν προς τα υπουργεία που αναλαμβάνουν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις τελετές παράδοσης και παραλαβής.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Exit mobile version