Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Άντζελα Ζήλεια

Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Άντζελα Ζήλεια

Θλίψη προκαλεί στον κόσμο των καλλιτεχνών η απώλεια της Άντζελας Ζήλεια, η οποία ήταν ηθοποιός και τραγουδίστρια και απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Τον θλιβερό θάνατό της ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook. «Με μεγάλη θλίψη μάθαμε πριν λίγο για την απροσδόκητη απώλεια της αγαπημένης μας φίλης, της σπουδαίας και συμβολικής τραγουδίστριας με τη βελούδινη φωνή των δεκαετιών του ’60, ’70 και ’80, που κέρδισε πολλά βραβεία σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ, αλλά και ως εκπληκτική ηθοποιός σε μελό ταινίες της δεκαετίας του ’60… τη μοναδική Άντζελα Ζήλεια… Ήταν μια ευγενική κυρία που μας αγάπησε σαν παιδιά της… Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Άντζελα…», αναφέρει ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτησή του.

Η Άντζελα Ζήλεια έκανε μουσικές σπουδές στη Σχολή Ζουανέα και διακρίθηκε ως τραγουδίστρια ελαφρού τραγουδιού, αποσπώντας πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στη Βαρκελώνη, τη Σοπότ και τη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο βραβείο που απέσπασε ήταν το 1967 με το τραγούδι “Καλωσόρισες Έρωτα”.

Στον κινηματογράφο, πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση το 1959 στην ταινία “Ο θησαυρός του μακαρίτη” και στη συνέχεια έγινε γνωστή για τους δραματικούς της ρόλους. Συχνά είχε τον Νίκο Ξανθόπουλο ως συμπρωταγωνιστή στις ταινίες της.

Exit mobile version