Η Ουγγαρία και η Πολωνία μπλοκάρουν την συμφωνία για το μεταναστευτικό στη Σύνοδος Κορυφής

Η Ουγγαρία και η Πολωνία μπλοκάρουν την συμφωνία για το μεταναστευτικό στη Σύνοδος Κορυφής

Η συζήτηση για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ οδηγείται σε αδιέξοδο καθώς ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν αρνείται να αποδεχτεί τη συμφωνία για τη μετανάστευση και το άσυλο. Ο Ορμπαν μπλόκαρε την έκδοση δήλωσης για τη μετανάστευση, με αποτέλεσμα να υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των ηγετών της ΕΕ.

Η Πολωνία στηρίζει την αντίθεση της Ουγγαρίας και ζητά να λαμβάνονται αποφάσεις για τη μεταναστευτική πολιτική μόνο με συναίνεση. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, πρότεινε τη συμπερίληψη της φράσης «συναίνεση» στη δήλωση, καθώς και το δικαίωμα κάθε χώρας να αποφασίζει ποιους μετανάστες δέχεται.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή θεωρήθηκε απαράδεκτη από τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Η αντιπαράθεση αυτή οδηγεί στο ενδεχόμενο απόρριψης του συνολικού κειμένου για τη μετανάστευση από τους ηγέτες της ΕΕ.

Τρεις διπλωμάτες είπαν ότι αυτή η αντιπαράθεση οδηγεί στο ενδεχόμενο να απορριφθεί ολόκληρο το κείμενο για τη μετανάστευση από τους ηγέτες της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και η επίτευξη συμφωνίας για το μεταναστευτικό στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής είναι αβέβαιη.

Exit mobile version