Ο καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Συννεφιά στα ηπειρωτικά

Ο καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Συννεφιά στα ηπειρωτικά

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Παρασκευή (30/6) αναμένεται να σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, αναμένεται να επικρατήσει συννεφιά με πρόσκαιρες νεφώσεις, ιδίως στα ορεινά, όπου μπορεί να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Το πρωί στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται να φτάσουν στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται θερμοκρασίες 31 έως 34 ή 36 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την περιοχή.

Στην Αττική, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ και θα είναι βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα μπορεί να αυξηθούν τις απογευματινές ώρες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα μπορεί να πνέουν από νότιες κατευθύνσεις. Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version