Καταδίκη γιατρού στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο από αμέλεια 29χρονου ασθενή

Καταδίκη γιατρού στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο από αμέλεια 29χρονου ασθενή

Ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο ενός 29χρονου ασθενούς σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική, ενώ αθωώθηκαν ένας συνάδελφός του και ο επιστημονικός διευθυντής της κλινικής, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την ίδια κατηγορία.

Ο γιατρός κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια από υπόχρεο. Ο νεαρός ασθενής νοσηλευόταν σε αυτήν την κλινική εδώ και χρόνια και πάσχει από ψυχική νόσο.

Τον Μάρτιο του 2018, ο νεαρός νοσηλεύτηκε για λίγο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, με λοίμωξη του αναπνευστικού, και όταν έλαβε εξιτήριο δόθηκαν σαφείς οδηγίες για αυστηρή τήρηση κινησιοθεραπείας, έγερση και κινητοποίηση. Όταν επέστρεψε στην κλινική και μετά από λίγες μέρες, την 1η Απριλίου, η υγεία του 29χρονου εμφάνισε οξεία διαταραχή, με αποτέλεσμα την ίδια ημέρα να πεθάνει από ανακοπή που προκλήθηκε από οξεία ισχαιμία που οδήγησε σε καρδιακή αρρυθμία και καταπληξία.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες ότι παρότι τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το νοσοκομείο που είχε νοσηλευθεί τις προηγούμενες μέρες, «δεν μερίμνησαν για τη διαρκή κινητοποίηση και αποκαθήλωσή του, δεν μείωσαν τη δοσολογία των ψυχοτρόπων φαρμάκων (προκαλούν – μεταξύ άλλων – εκδήλωση καρδιακών διαταραχών), δεν φρόντισαν να υποβληθεί σε ηλεκτροκαρδιογράφημα ή να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να αξιολογηθεί από ειδικούς γιατρούς η κατάστασή του».

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι ενήργησαν σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.

Exit mobile version