Βόλος: Ανήλικοι κακοποίησαν και βιντεοσκόπησαν παιδί με ειδικές ανάγκες

Βόλος: Ανήλικοι κακοποίησαν και βιντεοσκόπησαν παιδί με ειδικές ανάγκες

Μια υπόθεση κακοποίησης παιδιού με ειδικές ανάγκες από ανήλικους στον Βόλο εκδικάστηκε πρόσφατα στο Τριμελές Ανηλίκων Κακουργημάτων. Οι τέσσερις δράστες, μέλη μιας παρέας, βιντεοσκοπούσαν ενώ εξευτέλιζαν και κακοποιούσαν έναν συνομήλικο τους με ειδικές ανάγκες. Οι δράστες, οδήγησαν το παιδί σε ερημική περιοχή του Βόλου, όπου το έγδυσαν και το χτύπησαν ενώ ταυτόχρονα το βιντεοσκοπούσαν. Αυτή η απάνθρωπη πράξη τους προβλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Μια ημέρα αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες μετά από καταγγελία. Κατά τη σύλληψή τους, οι ανήλικοι αντιδρούσαν βίαια, χτυπούσαν και έβριζαν τους αστυνομικούς για να αποφύγουν τη σύλληψη. Οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους παρουσιάστηκαν στο Τριμελές Ανηλίκων Κακουργημάτων, όπου κρίθηκαν ένοχοι για αρπαγή ανηλίκου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, για παράνομη βιντεοσκόπηση και μετάδοση πράξης άλλου, για αντιποίηση Αρχής, αλλά και για απείθεια σε βάρος των αστυνομικών.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, που έχουν ενηλικιωθεί, δεν παρουσιάστηκαν στην ακροαματική διαδικασία και έτσι το δικαστήριο αποφάσισε να τους κρίνει ένοχους. Τους καταδίκασε σε ποινή τριών ετών περιορισμού σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων. Για τους δύο κατηγορούμενους που είναι ανήλικοι, το δικαστήριο αποφάσισε να ανατεθεί η επιμέλειά τους σε επιμελήτρια ανηλίκων μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Ο δεύτερος κατηγορούμενος θα πρέπει επίσης να ενταχθεί σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο.

Exit mobile version