Ορκίζεται σήμερα η Βουλή

Ορκίζεται σήμερα η Βουλή

Η Βουλή των Ελλήνων της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Προεδρευομένης Δημοκρατίας θα ορκιστεί σήμερα, Δευτέρα (03/07), παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 11:00 το πρωί, με τον Α’ Αντιπρόεδρο της προηγούμενης Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, να προεδρεύει και τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς να συνδράμουν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νικήτας Κακλαμάνης θα αναγνώσει την Ημερήσια Διάταξη και θα καταθέσει στα Πρακτικά τα ονόματα των 300 εκλεγέντων βουλευτών. Επίσης, θα ανακοινώσει στη Βουλή τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών που αναφέρονται στην επιλογή των βουλευτικών εδρών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των επιστολών των πολιτικών αρχηγών, ο Νικήτας Κακλαμάνης θα καλέσει τον προσωρινό Α’ Γραμματέα της Βουλής να συνοδεύσει στην αίθουσα της Ολομέλειας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα είναι επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας μελών της Ιεράς Συνόδου και θα τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό της νέας Βουλής.

Τέλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης θα καλέσει τους βουλευτές που επιθυμούν, να δώσουν τον προβλεπόμενο από το Άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο, που είναι ο ακόλουθος: «Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και στο δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Exit mobile version