Βουλή: Ορκίστηκαν οι «300» – Σήμερα η εκλογή Προέδρου της Βουλής

Βουλή: Ορκίστηκαν οι «300» - Σήμερα η εκλογή Προέδρου της Βουλής

Χθες, Δευτέρα 3.7.2023, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ορκίστηκε η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η πανηγυρική εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας Βουλής ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί, με τον Α’ Αντιπρόεδρο της προηγούμενης Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, να προεδρεύει.

Σήμερα το πρωί, η Βουλή θα συνέλθει για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και των αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων, σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Αρχικά, θα προεδρεύσει ο προσωρινός Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Θα ανακοινωθούν οι επιστολές των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων σχετικά με τα προτεινόμενα πρόσωπα για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενώ η υποβολή υποψηφιότητας από υποψήφιο δεν είναι παραδεκτή.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του πρώτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τη Βουλή, έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων τον νυν πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Exit mobile version