Δυτική Όχθη – Τζενίν: Οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται

Δυτική Όχθη - Τζενίν: Οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν να αποχωρούν από τον προσφυγικό καταυλισμό στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, μετά την εκτέλεση μίας από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη των τελευταίων 20 χρόνων, δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν αργά απόψε να αποχωρούν από την παλαιστινιακή πόλη Τζενίν.

Είναι γνωστό ότι η εισβολή ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια βίαιη επίθεση στο Τελ Αβίβ, με χρήση οχήματος και μαχαιριού, όπου τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, και η ευθύνη γι’ αυτήν ανέλαβε η Χαμάς.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, εξέφρασε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει παρόμοιες επιχειρήσεις στο μέλλον, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν όσο χρειαστεί για να εξαλείψουν την τρομοκρατία.

Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών την Παρασκευή για να συζητήσει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Exit mobile version