Υφυπουργός Πολιτισμού Ιταλίας: «Έχω κοιμηθεί με τουλάχιστον 1.500 γυναίκες»

Υφυπουργός Πολιτισμού Ιταλίας: «Έχω κοιμηθεί με τουλάχιστον 1.500 γυναίκες»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Βιτόριο Σγκάρμπι, κλήθηκε να παραιτηθεί μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του σε μια εκδήλωση σε γκαλερί τέχνης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Ρώμη, ο Σγκάρμπι χρησιμοποίησε προσβλητικές εκφράσεις για τις γυναίκες και επαίνεσε τα γεννητικά του όργανα.

Ο Σγκάρμπι, ηλικίας 71 ετών, είναι κριτικός τέχνης και στο παρελθόν έχει έχει σχέσεις με πορνοστάρ. Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο υφυπουργός καυχιέται ότι κοιμάται με “εννέα γυναίκες τον μήνα” και επαινεί τα προσόντα του ως “όργανο γνώσης”. Αναγνωρίζει ότι δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχει κοιμηθεί, διότι δεν έχει έναν τρόπο μέτρησης. Παράλληλα, αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός και φίλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει κοιμηθεί με λιγότερες από 100 γυναίκες, κάτι που χαρακτηρίζει ως τραγωδία.

Συγκεκριμένα είπε: «Το ανδρικό μόριο είναι όργανο γνώσης, της διείσδυσης, μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τα πράγματα». Αυτές οι δηλώσεις δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα La Repubblica, και έπειτα 44 γυναίκες που εργάζονται στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Ιταλίας ζήτησαν από τον πρόεδρο να τις υπερασπιστεί.

Το κίνημα “Πέντε Αστέρων” ζήτησε επίσης την παραίτηση του Σγκάρμπι, κατηγορώντας τον για “σεξιστικά” σχόλια. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, δήλωσε ότι ζήτησε από τη γκαλερί να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνιση του υφυπουργού και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει χώρος για “χυδαιότητα” στον πολιτιστικό χώρο. Επίσης, επεσήμανε ότι ο σεξισμός και η βωμολοχία είναι απαράδεκτα και ότι δεν αρμόζουν σε έναν εκπρόσωπο των θεσμών.

Exit mobile version