Δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη 6.7.2023, την ενοχή των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του κατά την οπαδική επίθεση που συνέβη την 1η Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο απηύθυνε ξεχωριστές κατηγορίες σε κάθε κατηγορούμενο, καλώντας τους έναν έναν να σηκωθούν από τη θέση τους. Επτά κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο από κοινού σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ενώ πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού σε βάρος του 19χρονου που έχασε τη ζωή του.

Αναφορικά με τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, οι πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Ωστόσο, οι επτά υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια στην απόπειρα αυτή.

Αυτό σημαίνει ότι ο ένας από τους “12” κατηγορούμενους έφερε την ευθύνη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι υπόλοιποι έντεκα κατηγορούμενοι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την υποκίνηση, βοήθεια ή συνδρομή σε αυτήν την απόπειρα.

Exit mobile version