Μασσαλία: Νεκρός 27χρονος διαδηλωτής από αστυνομικά πυρά

Μασσαλία: Νεκρός 27χρονος διαδηλωτής από αστυνομικά πυρά

Άλλο ένα θύμα από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ. Στη Μασσαλία, ένας 27χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από βλήμα τύπου flash-ball (LBD) το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των ταραχών που εκδηλώθηκαν. Αυτός είναι ο τρίτος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Ναέλ.

Το flash-ball είναι ένα είδος μη θανατηφόρου όπλου που χρησιμοποιείται για την καταστολή διαδηλώσεων, αλλά η χρήση του έχει προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους σε πολλές περιπτώσεις.

Η εισαγγελία της Μασσαλίας έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του 27χρονου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για τον δράστη του περιστατικού, ούτε αναφέρεται αν εμπλέκεται αστυνομικός στο περιστατικό.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι η πιθανή αιτία του θανάτου του 27χρονου ήταν ένα βίαιο σοκ στο στήθος από το βλήμα που χρησιμοποιεί η αστυνομία, αλλά δεν διευκρίνισαν ποιος πυροβόλησε ή κατείχε το όπλο. Η πρόσκρουση φαίνεται να οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή και αιφνίδιο θάνατο, αναφέρουν οι αρχές. Η εισαγγελία συνεχίζει την έρευνα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς λεπτομέρειες του συμβάντος.

Exit mobile version