Μύκονος: Mητέρα και γιος έκλεβαν τουρίστες στη Μύκονο

Μύκονος: Mητέρα και γιος έκλεβαν τουρίστες στη Μύκονο

Οικογενειακή υπόθεση με κλοπές στη Μύκονο έστησαν μητέρα και γιος.

Συγκεκριμένα, η μητέρα, 47 ετών, και ο 24χρονος γιος της, από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας, αποτελούσαν δύο από τα τρία μέλη μιας συμμορίας που έκλεβε τσάντες και πολύτιμα κοσμήματα από τους ταξιδιώτες που έφταναν αεροπορικώς στη Μύκονο.

Η σύλληψη της 47χρονης μητέρας πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου στον αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου βρέθηκαν και τα κλοπιμαία, ενώ ο 24χρονος γιος αναζητείται ακόμη μαζί με μια άγνωστη νεαρή γυναίκα που συμμετείχε στις κλοπές. Ο γιος και η φίλη του επικεντρώνονταν στα θύματα που έφταναν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, έχοντας προηγουμένως μελετήσει τους στόχους τους, και η 47χρονη μητέρα τους βοηθούσε στην υλοποίηση των κλοπών.

Την Τετάρτη, η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δημοσίευσε τα προσωπικά στοιχεία και τις φωτογραφίες της μητέρας και του γιού, εναντίον των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συνέχειας, είτε ατομικά είτε κοινοπραξίας, και για προσπάθεια εκτέλεσης κλοπής από άτομα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα.

Πρόκειται για τα εξής- ισπανικής υπηκοότητας- άτομα:

  1. (επωνυμία) MARIN GALLEGO (όνομα) Norma, καταγωγή από τους Jose και Enriqueta, γεννηθείσα στις 6 Ιανουαρίου 1976 στη Βαρκελώνη, Ισπανία (συλληφθείσα).
  2. (επωνυμία) SAKHRI MARIN (όνομα) Hamza, καταγωγή από τους Tarik και Norma, γεννηθείς στις 20 Απριλίου 1999 στη Βαρκελώνη, Ισπανία (σε αναζήτηση).

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ διευκρινίζεται ότι η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων των υπόπτων, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, έχει ως σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου και τη διευκόλυνση της αξιώσεως του Δημοσίου για την τιμωρία των εν λόγω εγκλημάτων, καθώς και για τη διερεύνηση της συμμετοχής τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις κατά άλλων θυμάτων, που δεν έχουν ακόμη καταγγελθεί.

Exit mobile version