Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη Άλκη Καμπανού

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη Άλκη Καμπανού

Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για τους 12 κατηγορούμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ που προσωρινά κρατούνται.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις λαϊκοί (ενόρκοι) του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα αναγνώσουν την ετυμηγορία για κάθε έναν από τους κατηγορούμενους, δηλαδή την απόφασή τους για την ενοχή ή μη ενοχή τους για τις πράξεις που τους αποδίδονται. Έπειτα, οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων που θα κριθούν ένοχοι θα έχουν τον λόγο, προκειμένου να ζητήσουν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, όπως μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά, ειλικρινή μεταμέλεια ή μετεφηβική ηλικία.

Η αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων είναι σημαντική, καθώς επηρεάζει το τελικό ύψος των ποινών. Αναμένεται δε, να κρατήσει αρκετή ώρα η διαδικασία, καθώς οι υπερασπιστές θα αναπτύξουν διεξοδικά τις θέσεις τους επί των ελαφρυντικών που θα ζητήσουν.

Ακολούθως, η εισαγγελέας θα υποβάλει την πρότασή της προς το δικαστήριο σχετικά με τα ελαφρυντικά, εξειδικεύοντας τη θέση της για κάθε καταδικασθέντα ξεχωριστά. Αφού ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των υπερασπιστών, το δικαστήριο θα αποσυρθεί για τη διάσκεψη και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί εάν αναγνωρίζονται και ποια ελαφρυντικά.

Μετά τη “μάχη των ελαφρυντικών”, η εισαγγελέας θα προτείνει τις ποινές, ενώ οι υπερασπιστές θα αγορεύσουν ξανά. Έπειτα ακολουθεί μια νέα διάσκεψη των δικαστών, και τελικά θα ανακοινωθούν οι τελικές ποινές που θα επιβληθούν σε κάθε καταδικασθέντα.

Exit mobile version