Στην εντατική ο Ολλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Φαν Ντερ Σαρ με εγκεφαλική αιμορραγία

Στην εντατική ο Ολλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Φαν Ντερ Σαρ με εγκεφαλική αιμορραγία

Την Παρασκευή, ο πρώην αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Άγιαξ και της Ολλανδίας, Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ, εισήχθη εκτάκτως σε νοσοκομείο της Κροατίας μετά από εγκεφαλική αιμορραγία. Ο 53χρονος πρώην τερματοφύλακας βρισκόταν σε διακοπές όταν συνέβη το περιστατικό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, και η πρώην ομάδα του, ο Άγιαξ, έστειλε ένα μήνυμα υποστήριξης μόλις έγιναν γνωστά τα νέα. Οι πρώτες 24 ώρες θεωρούνται κρίσιμες για την κατάστασή του.

Ο Έντουιν φαν ντερ Σαρ, κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας έχει κατακτήσει το Champions League τόσο με τον Άγιαξ όσο και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συμμετείχε επίσης στην Ολλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, όπου η ομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Επιπλέον, ήταν φιναλίστ σε δύο τελικούς του Champions League με τη Γιουνάιτεντ. Το τελευταίο παιχνίδι πριν αποσυρθεί ήταν εναντίον της Μπαρτσελόνα στον τελικό του 2011. Μετά την απόσυρσή του από τον αγωνιστικό χώρο, εργάστηκε σε μη αγωνιστικούς ρόλους στον Άγιαξ ως διευθύνων σύμβουλος μέχρι να αποφασίσει να αποχωρήσει το 2023.

Exit mobile version