Βραζιλία: Κατάρρευση πολυκατοικίας – Δεκατέσσερις νεκροί

Βραζιλία: Κατάρρευση πολυκατοικίας - Δεκατέσσερις νεκροί

Τα πτώματα τριών ανθρώπων, που αγνοούνταν, εντοπίστηκαν το προηγούμενο Σάββατο μέσα στα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας που κατέρρευσε κοντά στην περιοχή Χεσίφι, στη βορειοανατολική Βραζιλία. Αυτό αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων αυτής της καταστροφής σε 14 νεκρούς, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πυροσβέστες ολοκλήρωσαν τις έρευνες μετά τον εντοπισμό μιας γυναίκας και δύο παιδιών που αγνοούνταν, από τη στιγμή που το κτίριο μετατράπηκε σε ερείπια τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το κτίριο παρουσίαζε κίνδυνο κατάρρευσης και είχε εκδοθεί εντολή για εγκατάλειψη το 2010, αλλά οι κάτοικοι εξακολούθησαν να διαμένουν σε αυτό.

Επιπλέον, η καταστροφή οδήγησε στον τραυματισμό άλλων 11 ανθρώπων, ηλικίας από 5 έως 45 ετών, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της πολιτείας Περναμπούκο σε προηγούμενη ανακοίνωση.

Μια 65χρονη γυναίκα και δύο έφηβες κατάφεραν να ανασυρθούν ζωντανές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Προηγουμένως, τον Απρίλιο, άλλο ένα κτίριο στην πόλη Ολίντα, για το οποίο είχε επίσης εκδοθεί εντολή εγκατάλειψης από τις αρχές, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων.

Τέτοιου είδους καταστροφές είναι σχετικά συχνές, ειδικά σε φτωχές περιοχές, όπου οι αυθαίρετες κατασκευές είναι συνηθισμένες.

Όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο κατολισθήσεων, η απειλή είναι μεγαλύτερη για τους κατοίκους αυτών των παράνομων κατασκευών.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 9,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές που απειλούνται από κατολισθήσεις ή πλημμύρες, ενώ ο συνολικός πληθυσμός της Βραζιλίας ανέρχεται σε 215 εκατομμύρια άτομα.

Exit mobile version