Δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό – Είχε εξαφανιστεί πριν από μέρες

Δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό - Είχε εξαφανιστεί πριν από μέρες

Ο δημοσιογράφος Λουίς Μαρτίν Σάντσες Ίνιγες, ανταποκριτής της εφημερίδας Λα Χορνάδα στη μεξικανική πολιτεία Ναγιαρίτ, βρέθηκε νεκρός μετά από την εξαφάνισή του πριν από μερικές ημέρες. Το πτώμα του βρέθηκε σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Τέπικ, η πρωτεύουσα της πολιτείας Ναγιαρίτ, μέσα σε μια πλαστική σακούλα και συνοδευόταν από ένα μήνυμα, πιθανότατα από τους δράστες του εγκλήματος.

Η σύζυγος του δημοσιογράφου είχε ενημερώσει τις αρχές για την εξαφάνισή του, δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε πού βρισκόταν από το βράδυ της Τετάρτης, που επρόκειτο να επισκεφθεί τους γονείς του. Η οικογένεια ανέφερε επίσης ότι λείπουν προσωπικά αντικείμενα του δημοσιογράφου, όπως υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και σκληρός δίσκος.

Το Μεξικό κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους, με πολλούς επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν απειλές, επιθέσεις και αδικαιολόγητη βία. Από το 2000, έχουν δολοφονηθεί πάνω από 150 δημοσιογράφοι στη χώρα, ενώ πολλές από αυτές οι εγκληματικές πράξεις παραμένουν ατιμώρητες.

Οι μεξικανικές αρχές διενεργούν έρευνες για το θάνατο του Λουίς Μαρτίν Σάντσες Ίνιγες, προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν ο φόνος συνδέεται με τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα.

Exit mobile version