Νεκρός 20χρονος αλλοδαπός από πυρά αστυνομικών μετά από καταδίωξη στην οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης έξω από τη Λάρισα

Νεκρός 20χρονος αλλοδαπός από πυρά αστυνομικών μετά από καταδίωξη στην οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης έξω από τη Λάρισα

Ένας 20χρονος αλλοδαπός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας άγριας καταδίωξης από αστυνομικούς. Η καταδίωξη έλαβε χώρα στην οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, κοντά στη Λάρισα. Η αστυνομία έλαβε σήμα ότι ένα κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan, με έναν επιβάτη, κινούνταν στο δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από τα διόδια του Μοσχοχωρίου, αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε σε κανένα από τα σήματα της αστυνομίας. Αφού πέρασε τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης, ο οδηγός βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο και έκανε μια αναστροφή, ξαναμπαίνοντας στον αυτοκινητόδρομο προς την Αθήνα.

Αφού προχώρησε πέρα από τη Λάρισα, ο οδηγός ξαναβγήκε από τον αυτοκινητόδρομο και προτίμησε να κινηθεί σε επαρχιακούς δρόμους, με περιπολικά αυτοκίνητα να τον καταδιώκουν.

Τελικά, εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωρίο Μοσχοχώρι, όταν το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με έναν τοίχο, και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει με τα πόδια. Αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένας αστυνομικός φέρεται να του πυροβόλησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Σύμφωνα πάντα με το onlarissa, ο άτυχος νέος είχε αποφυλακιστεί τον προηγούμενο Μάρτιο μετά από καταδίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης τον είχε καταδικάσει τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών. Ο νέος καταδικάστηκε για την διακίνηση παράνομων μεταναστών από τα ελβετικά σύνορα και την προώθησή τους στην Ελλάδα, παραβιάζοντας το νόμο και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπους, ενώ επίσης κατηγορήθηκε για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Exit mobile version