Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα – Πού θα χτυπήσει και πόσο θα κρατήσει

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα - Πού θα χτυπήσει και πόσο θα κρατήσει

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, επίκειται η έκδοση ενός νέου επείγοντος μετεωρολογικού δελτίου εν όψει των επερχόμενων υψηλών θερμοκρασιών. Ο καύσωνας αναμένεται να απειλήσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και παράλληλα να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες προβλέψεις, η θερμή κακοκαιρία μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν και να διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την κορύφωση να επέρχεται την προσεχή Παρασκευή.

Ουσιαστικά, μετά τις έντονες αστάθειες του περασμένου Ιουνίου, πρόκειται για τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου μέσα στην εβδομάδα.

Την Τρίτη, παρότι θα υπάρξει μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας, δεν αναμένεται να υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου, φτάνοντας τους 37 βαθμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα και τους 33 έως 35 βαθμούς στα νησιά.

Από την Τετάρτη, όμως, ξεκινά η έντονη θερμοκρασία, με το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να προηγείται υψηλών θερμοκρασιών κοντά στους 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη, σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα αναμένονται 37 έως 39 βαθμοί Κελσίου, με εστίες εντός της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας να φθάνουν τους 40 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Η κορύφωση της θερμής κακοκαιρίας σε ό,τι αφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες φαίνεται να επικρατήσει την Παρασκευή, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, με ελαφρά μείωση το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, αναμένεται ότι τη Δευτέρα η ΕΜΥ θα εκδώσει ένα επείγον δελτίο καιρού για τον καύσωνα.

Exit mobile version