Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο – Έξι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά

Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο - Έξι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά

Σύμφωνα με το βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, μια επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε σε ένα νηπιαγωγείο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ένας άλλος να τραυματιστεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα είναι ένν εκπαιδευτικό, δύο γονείς και τρεις μαθητές. Ο ύποπτος για την επίθεση συνελήφθη από τις αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στις 07:40 τοπική ώρα και ο ύποπτος συνελήφθη στις 08:00. Η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση ως “επίθεση από πρόθεση”.

Αν και τα βίαια εγκλήματα είναι σχετικά σπάνια στην Κίνα, η χώρα έχει αντιμετωπίσει πολλές επιθέσεις με μαχαίρι τα τελευταία χρόνια, μερικές από αυτές μάλιστα σημειώθηκαν σε σχολεία. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την επίθεση σε νηπιαγωγείο τον Αύγουστο του περασμένου έτους, όπου τρία άτομα σκοτώθηκαν και άλλα έξι τραυματίστηκαν, καθώς και τη μαζική επίθεση στην πόλη Beiliu τον Απρίλιο του 2021, όπου δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα 16 τραυματίστηκαν.

Exit mobile version