Συνελήφθη 54χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολιτών στις Σέρρες

Συνελήφθη 54χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολιτών στις Σέρρες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας την Κυριακή (09/07), η αστυνομία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνέλαβε έναν άνδρα βουλγαρικής καταγωγής για τηλεφωνικές απάτες που διαπράχθηκαν εναντίον πολιτών στις Σέρρες. Ο 54χρονος άνδρας φέρεται να ήταν μέλος ενός κυκλώματος, στο οποίο οι συνεργοί του προσποιούνταν γιατρούς και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, ισχυριζόμενοι ότι συγγενείς τους είχαν υποστεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να χειρουργηθούν. Έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στις Σέρρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, στις 7 Ιουλίου, το εγκληματικό κύκλωμα εξαπάτησε μια γυναίκα στις Σέρρες και κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 10.000 ευρώ. Ο συλληφθείς, ο οποίος εντοπίστηκε τα ξημερώματα της 8ης Ιουλίου, προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα. Κατά τη σύλληψή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.950 ευρώ, τα οποία επιστράφηκαν στο θύμα, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του συλληφθέντος και για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, με βάση τη σχηματισθείσα δικογραφία εις βάρος του.

Exit mobile version