Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη της γέφυρας στην Κριμαία

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη της γέφυρας στην Κριμαία

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, φέρεται να προχώρησε σε μια παραδοχή σχετικά με την επίθεση στη γέφυρα του Κερτς, σύμφωνα με αναφορές του CNN. Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο Telegram, αναφέρεται ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε το πρώτο χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας πριν από 273 ημέρες, με σκοπό να διαταράξει τη ρωσική επιμελητεία. Το μήνυμα αναφέρει επίσης άλλες επιτυχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως τη βύθιση του καταδρομικού Moskva και την απελευθέρωση του Snake Island.

Η επίθεση στη γέφυρα του Κερτς αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για τη Ρωσία, καθώς διέκοψε τις συγκοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και της κατεχόμενης Κριμαίας. Επιπλέον, είχε ψυχολογική επίδραση στη Μόσχα και αντιμετωπίστηκε ως μια μεγάλη νίκη προπαγάνδας για την Ουκρανία.

Όπως έγινε γνωστό, το CNN επικοινώνησε με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για να αποσπάσει μια δήλωση σχετικά με την ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη της γέφυρας, αλλά δεν έλαβε μέχρι στιγμής καμία απάντηση.

Exit mobile version