Εκπαιδευτικός στα Τρίκαλα καταδικάστηκε για βιασμό συναδέλφου του

Εκπαιδευτικός στα Τρίκαλα καταδικάστηκε για βιασμό συναδέλφου του

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων επέβαλε χθες ποινή κάθειρξης 6 ετών σε έναν 63χρονο, πρώην ανώτερο στέλεχος εκπαίδευσης, για το βιασμό μιας 46χρονης καθηγήτριας το φθινόπωρο του 2021. Η πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας απορροφήθηκε στην πράξη του βιασμού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος εξανάγκασε την γυναίκα σε σεξουαλικές πράξεις χρησιμοποιώντας τη δύναμη του, ενώ η γυναίκα αντιδρούσε και τον παρακαλούσε να σταματήσει. Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και μετά τις αγορεύσεις πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορούμενου.

Η ποινή κάθειρξης έξι ετών επιβλήθηκε με αναγνώριση του ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου του κατηγορουμένου. Επιπλέον, το δικαστήριο έδωσε ανασταλτική δύναμη στην έφεση, επιτρέποντας στον 63χρονο να παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εξέταση της υπόθεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Exit mobile version