Ιράν: Αποβάλλονται φοιτήτριες που δεν φορούν χιτζάμπ

Ιράν: Αποβάλλονται φοιτήτριες που δεν φορούν χιτζάμπ

Τουλάχιστον 60 φοιτήτριες φαίνεται να έχουν αποβληθεί από τα πανεπιστήμια του Ιράν λόγω παραβίασης του υποχρεωτικού νόμου για το χιτζάμπ. Αυτή η κίνηση αποτελεί διαμαρτυρία για τα πρόσφατα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, τα οποία δείχνουν γυναίκες και κορίτσια να παρενοχλούνται σε δρόμους, μετρό και πανεπιστημιουπόλεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Οι φοιτήτριες αναφέρουν ότι οι συλλήψεις γυναικών αυξάνονται και ότι απειλούνται με σοβαρότερες κυρώσεις εάν δεν συμμορφωθούν να φορέσουν το χιτζάμπ. Εννέα από αυτές δηλώνουν ότι υπάρχουν ανησυχίες για το μέλλον των σπουδών τους, καθώς έχει επιβληθεί αναστολή και απαγορεύεται η είσοδός τους στα πανεπιστήμια.

“Μας απαγορεύουν μαζικά την είσοδο στο πανεπιστήμιο επειδή αρνούμαστε να φορέσουμε χιτζάμπ και τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει βίαιη καταστολή εναντίον μας, επειδή κάναμε ειρηνική διαμαρτυρία”, δήλωσε μια φοιτήτρια από ένα πανεπιστήμιο στην Τεχεράνη. Πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας “μας απώθησαν με βία από τις αίθουσες μαθημάτων”.

Οι καθηγητές που υποστήριξαν τη διαμαρτυρία των φοιτητριών αντιμετώπισαν επίθεση και αποβλήθηκαν από τα πανεπιστήμια.

Exit mobile version