Ισλανδία: Έκρηξη ηφαιστείου κοντά στο Ρέικιαβικ

Ισλανδία: Έκρηξη ηφαιστείου κοντά στο Ρέικιαβικ

Χθες το απόγευμα, σημειώθηκε μια ηφαιστειακή έκρηξη σε μια ακατοίκητη περιοχή, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Ρέικιαβικ. Αυτή είναι η τρίτη φορά που η λάβα αναβλύζει σε διάστημα δύο χρόνων.

Η έκρηξη συνέβη περίπου στις 16:40 τοπική ώρα (19:40 ώρα Ελλάδας) κοντά σε ένα μικρό βουνό που ονομάζεται Λίτλι Χρούτουρ. Το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (IMO) ανακοίνωσε ότι η εκρηξη σημειώθηκε σε ένα μικρό κοίλωμα ακριβώς βορειότερα του Λίτλι Χρούτουρ και η λάβα φαίνεται να εξέρχεται μέσω ενός ρήγματος, με καπνό να εκπέμπεται από τον ίδιο τον Λίτλι Χρούτουρ.

Οι τοπικές μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ζωντανά εικόνες από το σημείο. Μετά από χιλιάδες μικροσεισμούς που σημειώθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, η ροή της λάβας φαίνεται εντυπωσιακή.

Οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην προσεγγίσουν αυτήν την περιοχή για την ώρα, μέχρις ότου αξιολογηθεί η κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, οι εκρήξεις που έχουν συμβεί σε αυτήν την περιοχή δεν έχουν αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο, καθώς δεν προκάλεσαν υλικές ζημιές ούτε επηρέασαν την αεροπορική κυκλοφορία. Ωστόσο, αυτές οι εκρήξεις έχουν εντυπωσιάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και περαστικούς που είχαν επισκεφθεί τις προηγούμενες ροές λάβας κατά τις δύο προηγούμενες εκρήξεις, οι οποίες είχαν διαρκέσει αντίστοιχα έξι μήνες και τρεις εβδομάδες.

Exit mobile version