Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης: Συγγενής ασθενούς επιτέθηκε σε ειδικευόμενη γιατρό στο Κέντρο Υγείας

Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης: Συγγενής ασθενούς επιτέθηκε σε ειδικευόμενη γιατρό στο Κέντρο Υγείας

Ειδικευόμενη ιατρός στο Κέντρο Υγείας στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση και απειλές από έναν συγγενή ασθενούς. Σύμφωνα με την καταγγελία της, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 11 το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο συνοδός του ασθενούς της επιτέθηκε.

Η αιτία της επίθεσης φέρεται να ήταν μια διαφωνία σχετικά με μια συνταγή για αντιβίωση για την οποία ο συνοδός διαφωνούσε. Αφού δεν βρήκε την αντιβίωση στο φαρμακείο, επέστρεψε στο κέντρο υγείας εξαγριωμένος. Απείλησε και επιτέθηκε στην ειδικευόμενη γιατρό, χτυπώντας την στο θώρακα και την σπρώχνοντάς την με δύναμη στον τοίχο.

Συνάδελφοί της που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια του περιστατικού, μετά την αποχώρηση του άνδρα, ενημέρωσαν το Κέντρο Άμεσης Δράσης. Ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στον τόπο, ο άνδρας είχε ήδη αποχωρήσει με το αυτοκίνητό του.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος, δήλωσε στο protothema.gr: «Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό βίας και φαίνονται πως αυξάνονται παρόμοια περιστατικά βίας απέναντι σε υγειονομικούς», ενώ η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «το ΔΣ καταδικάζει απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος γενική ιατρός στο ΚΥ Μηχανιώνας από συγγενή ασθενούς, ο οποίος έβριζε, απειλούσε τους εργαζόμενους στο κέντρο υγείας και έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει ενάντια στην συνάδελφο. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ιδίως το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως παρόμοια περιστατικά βίας απέναντι σε υγειονομικούς αυξάνονται».

Στην ίδια ανακοίνωση οι υγειονομικοί ζητούν «να ληφθούν άμεσα μέτρα από την διοίκηση της ΥΠΕ και το υπουργείο για την προστασία των υγειονομικών».

Exit mobile version