Δίκη για τη δολοφονία Καμπανού: Σήμερα η συνεδρίαση για τα ελαφρυντικά και τις ποινές των «12»

Δίκη για τη δολοφονία Καμπανού: Σήμερα η συνεδρίαση για τα ελαφρυντικά και τις ποινές των «12»

Σήμερα, συνεχίζεται η διαδικασία απαγγελίας της απόφασης στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό και τον τραυματισμό δύο ακόμη ατόμων στην περιοχή της Χαριλάου. Οι 12 νεαροί που κατηγορούνται έχουν ήδη κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, και σήμερα θα γίνει η συζήτηση για την επιβολή ποινών.

Η 49η συνεδρίαση του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι μακρά, ξεκινώντας με την εισήγηση της εισαγγελέως σχετικά με την απόρριψη ή μη των ελαφρυντικών περιστάσεων που έχουν ζητήσει οι υπεράσπιστοι δικηγόροι. Αυτά τα ελαφρυντικά αφορούν τη μετεφηβική ηλικία, τον σύννομο βίο, την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά των κατηγορουμένων.

Μετά τη συζήτηση, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με τα ελαφρυντικά, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένες ποινές. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι προτάσεις για τις ποινές από την εισαγγελέα και τους συνήγορους υπεράσπισης και το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να λάβει απόφαση σχετικά με τις ποινές.

Exit mobile version