Δολοφονία Καμπανού: Η εισαγγελέας ζητά απόρριψη όλων των ελαφρυντικών

Δολοφονία Καμπανού: Η εισαγγελέας ζητά απόρριψη όλων των ελαφρυντικών

Η εισαγγελέας στην τελευταία ημέρα της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κανέναν από τους 12 κατηγορούμενους. Τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν από τους συνήγορους υπεράσπισης περιλάμβαναν τη μετεφηβική ηλικία, τον σύννομο βίο, την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά.

Η εισαγγελέας εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για κάθε ελαφρυντικό που προτάθηκε. Αναφορικά με την ειλικρινή μεταμέλεια, επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν επιλεκτικά μόνο την παρουσία τους στο σημείο της επίθεσης και όχι τις πράξεις τους. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι οι συγνώμες που ζητήθηκαν δεν συνοδεύτηκαν από αίσθηση και ενσυναίσθηση.

Αναφορικά με τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά, η εισαγγελέας επεσήμανε ότι η απουσία ομολογιών και ειλικρινούς αναφοράς στα γεγονότα δεν δείχνει βελτίωση της προσωπικότητας των κατηγορουμένων. Επίσης, επισήμανε ότι δεν παρουσίασαν καμία απόδειξη για το τι είδαν και συνέβη εκείνο το βράδυ.

Σχετικά με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, η εισαγγελέας επισήμανε ότι οι κατηγορούμενοι δεν εξετράπησαν ξαφνικά στη βαρύτατη εγκληματική συμπεριφορά, αλλά προέβησαν σε επιλογές και πράξεις με συνείδηση και ώριμη σκέψη. Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι διέθεταν οργάνωση και υποδομή, ακολουθώντας την ομάδα τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η παθιασμένη στήριξη της ομάδας και ο μίσος για τον αντίπαλο αντίπαλο αποδεικνύουν επίσης τη μη σύννομη φύση των ενεργειών τους, όπως ανέφερε η εισαγγελέας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, και στη συνέχεια το δικαστήριο θα διακόψει για τη διάσκεψη ενόψει της απόφασης επί των ελαφρυντικών. Το δικαστήριο θα εξετάσει τυχόν αναγνώριση των ελαφρυντικών, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένες ποινές. Στη συνέχεια, η εισαγγελέας θα ξαναλάβει τον λόγο για να προτείνει τις ποινές, και μετά τις παρεμβάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο θα αποσυρθεί ξανά για να συζητήσει τις ποινές.

Exit mobile version