Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής του Market Pass 2- Σε πόσες δόσεις θα καταβληθεί

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής του Market Pass 2- Σε πόσες δόσεις θα καταβληθεί

Πότε θα γίνει η πληρωμή του νέου Market Pass και ποια θα είναι η διαδικασία για την απόκτησή του; Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυπταν μετά τις ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση, αναμένεται η πληρωμή του επιδόματος να ολοκληρωθεί σε μία ή δύο δόσεις στις αρχές του φθινοπώρου.

Η διαφορά είναι ότι η αξιολόγηση θα γίνεται βάσει των εισοδημάτων του 2022, δηλαδή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Όσοι έλαβαν ήδη το Market Pass στο παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση και θα επαναξιολογηθούν βάσει των εισοδημάτων που δήλωσαν για το 2022. Αντίθετα, όσοι δεν υπέβαλαν αίτηση στο παρελθόν, είτε διότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια είτε λόγω παράλειψης, θα πρέπει να υποβάλουν τώρα αίτηση μέσω της πλατφόρμας που αναμένεται να ανοίξει προς το τέλος του Αυγούστου.

Η παράταση του Market Pass ισχύει για τρεις μήνες και αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για το Market Pass 2 παραμένουν τα ίδια με αυτά του πρώτου κύκλου και είναι τα εξής:

Όσον αφορά την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν οι παρακάτω οριακές τιμές:

Market Pass 2: Τα ποσά που θα καταβληθούν σε κάθε δικαιούχο εξαρτώνται από τη σύνθεση και τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού. Παρακάτω παρουσιάζονται οι ποσοστώσεις ανά κατηγορία:

Για να υποβάλετε αίτηση για το Market Pass 2, ως δικαιούχος, θα πρέπει να εισέλθετε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet. Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, θα πρέπει να συμπληρώσετε και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, όπως τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνση email. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο πίστωσης των ποσών, είτε μέσω της έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα χρειαστεί να διαθέτετε τον IBAN του ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επαληθεύσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας, μέσω αποστολής ενός κωδικού μέσω SMS για το κινητό σας τηλέφωνο και ενός ενεργού συνδέσμου μέσω email.

Exit mobile version