Άρθρο της Le Monde: Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν πολλοί τουρίστες, αλλά όχι γιατροί και ασθενοφόρα

Άρθρο της Le Monde: Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν πολλοί τουρίστες, αλλά όχι γιατροί και ασθενοφόρα

Η γαλλική εφημερίδα “Le Monde” αναδεικνύει την όχι καλή εικόνα του τομέα της Υγείας στα ελληνικά νησιά και επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους εκατομμύρια τουρίστες που τα επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων στα ελληνικά νησιά. Παρά την άφιξη περίπου τριών εκατομμυρίων τουριστών μόνο τον Ιούνιο στο αεροδρόμιο της Αθήνας, οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν από ατυχήματα και τραγωδίες λόγω της έλλειψης γιατρών και ασθενοφόρων σε πολλά ελληνικά νησιά. Ο πληθυσμός των νησιών εκτοξεύεται κατά τη θερινή περίοδο, φθάνοντας κάποιες φορές στο δεκαπλάσιο, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, στέλνοντας πυροσβέστες και στρατιωτικές ενισχύσεις σε 61 περιοχές, νησιά και τουριστικές περιοχές και ότι έχει δεσμευτεί να προσλάβει 10.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων 800 οδηγών ασθενοφόρων.

Exit mobile version