Ήχησαν σειρήνες στο Σικάγο – μεγάλες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους

Ήχησαν σειρήνες στο Σικάγο - μεγάλες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους

Το Σικάγο δοκιμάζεται από έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Την Τετάρτη, οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν με σειρήνες για την προσέγγιση ανεμοστρόβιλων στην πόλη. Τουλάχιστον οκτώ ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της μεγαλούπολης, προκαλώντας έντονα φαινόμενα.

Παρόλο που οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι η ένταση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο οι καταιγίδες που πλήττουν την πόλη στις αρχές του μήνα, η κατάσταση παραμένει έντονη. Υπήρξε ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος στην περιοχή Elgin, δυτικά του Σικάγου, με ταχύτητες ανέμων που ξεπέρασαν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα. Πολλές κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα. Παρόμοια κατάσταση επικράτησε και στο Handley, όπου οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες και ξερίζωσαν δέντρα.

Επιπλέον, οι επιβάτες στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο O’Hare αναγκάστηκαν να βρουν ασφαλές καταφύγιο για να αποφύγουν τις κακές καιρικές συνθήκες. Πολλοί άνθρωποι επίσης αντιμετώπισαν προβλήματα από τις διακοπές ρεύματος από την Τετάρτη βράδυ.

Exit mobile version