Ουκρανία: Έβαλε νάρκες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Ουκρανία: Έβαλε νάρκες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Ουρανοί στρατιώτες και μεθοριακοί φρουροί δημιούργησαν στα σύνορα της Ουκρανίας με την Λευκορωσία 30 ναρκοπέδια με αντιαρματικές νάρκες μέσα σε δέκα ημέρες. 

Ο διοικητής των Ενιαίων δυνάμεων του ουκρανικού στρατού Σεργκίι Νάγεφ δήλωσε το κανάλι στο Telegram: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η γραμμή των κρατικών μας συνόρων με του βόρειους γείτονες μας με την μορφή που είναι δεν θα μας χρειασθεί για πολύ, επειδή από την άλλη πλευρά των συνόρων δεν έχουμε φίλους. Γι αυτόν τον λόγο, ο στόχος που τέθηκε είναι να κάνουμε την ζώνη της μεθορίου απροσπέλαστη για τον εχθρό»

Ο στρατηγός Νάγεφ ανέφερε ότι περίπου 5.800 αντιαρματικές νάρκες έχουν τοποθετηθεί σε αυτά τα ναρκοπέδια. Το μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών ανέρχεται σε 1.084 χιλιόμετρα.

Αυτή η κίνηση προέρχεται ύστερα από την ανταρσία της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner και τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για την πιθανή μετακίνηση ενός τμήματος αυτής της οργάνωσης στη Λευκορωσία. Ουκρανικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν δώσει εντολή στη διοίκηση του στρατού να ενισχύσει τα σύνορα με τη Λευκορωσία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν απειλές.

Exit mobile version