Συνεχίζεται ο καύσωνας «Κλέων»: Πως θα είναι ο καιρός σήμερα

Συνεχίζεται ο καύσωνας «Κλέων»: Πως θα είναι ο καιρός σήμερα

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο απαιτητική ημέρα του καύσωνα “Κλέων”, καθώς οι πολίτες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακραίες θερμοκρασίες που δεν έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια.

Το Έκτακτο Δελτίο Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προειδοποιεί ότι ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές θα υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά σε επίπεδα 38 με 39 βαθμούς, ενώ στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου θα αγγίξει τους 40 έως 42 βαθμούς Κελσίου. β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιοχές της χώρας αναμένεται να φθάσουν τους 40 έως 41 βαθμούς, ενώ στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας θα είναι μεταξύ 41 και 43 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 43 βαθμούς, ενδεχομένως και τους 44 βαθμούς Κελσίου. γ. στα νησιά της χώρας, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 έως 36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν περίπου στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου για τις ηπειρωτικές περιοχές και περίπου στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου για τα νησιά.

Στην περιοχή της Αττικής αναμένεται να υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια και συνθήκες καύσωνα. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης θα είναι ελαφρώς υψηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες κατευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, περίπου 2-3 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 29 έως 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται μερικές αραιές νεφώσεις, ενώ οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης θα είναι ελαφρώς αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, περίπου 2-3 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 28 έως 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version