ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα

ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επικαιροποιημένο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, βασιζόμενο σε νεότερα προγνωστικά δεδομένα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να μειωθεί η ένταση της ζέστης από την Κυριακή 16 Ιουλίου, αλλά προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε μια νέα αύξηση της θερμοκρασίας.

Στην Κυριακή και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να περιοριστεί γεωγραφικά η επίδραση υψηλών θερμοκρασιών και να μειωθεί η ένταση της ζέστης. Επιπλέον, προβλέπεται μια πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια μέρη, ενώ ο άνεμος αναμένεται να φτάσει τα 6 έως 7 μποφόρ.

Την Σάββατο 15 Ιουλίου, οι υψηλές θερμοκρασίες θα μειωθούν ελαφρώς, κυρίως στα βόρεια. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά, 37 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου θα φθάσουν τους 39 βαθμούς.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 39 έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Στερεά Ελλάδα, τη Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία θα φτάσουν τους 41 βαθμούς.

γ. Στα νησιά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 35 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε γενικές γραμμές, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσουν τους 37 έως 40 βαθμούς.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική χώρα και από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου, προβλέπεται μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά, 35 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου θα φθάσουν τους 37 βαθμούς.

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, στη Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία αναμένεται να φθάσουν τους 40 βαθμούς.

Για τη νησιωτική χώρα, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη αναμένεται να φτάσει τους 36 έως 38 βαθμούς.

Όσον αφορά τις ελάχιστες θερμοκρασίες, αναμένεται να κυμανθούν περίπου από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές.

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, αναμένεται να παρατηρηθεί μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά αναμένεται να αυξηθεί. Συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά, 35 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου, και κατά τόπους στα δυτικά και τη Θεσσαλία θα φτάσουν τους 40 βαθμούς.

γ. Στη νησιωτική χώρα, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσουν τους 36 έως 38 βαθμούς.

Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένεται να κυμανθούν περίπου από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version