Φοβερό! Γιατροί στο Ισραήλ επανασύνδεσαν το “κομμένο” κεφάλι 12χρονου σε μια πολύ σπάνια επέμβαση

Φοβερό! Γιατροί στο Ισραήλ επανασύνδεσαν το "κομμένο" κεφάλι 12χρονου σε μια πολύ σπάνια επέμβαση

Σε μια σπάνια επέμβαση, γιατροί σε ένα νοσοκομείο του Ισραήλ προχώρησαν στην επανασύνδεση του κεφαλιού ενός 12χρονου αγοριού από την Παλαιστίνη.

Το αγόρι είχε υποστεί εσωτερικό αποκεφαλισμό σε ένα ατύχημα με ποδήλατο. Ο εσωτερικός αποκεφαλισμός, γνωστός ως ατλαντοϊνιακό εξάρθρημα, είναι ένας εξαιρετικά ασταθής τραυματισμός που προκαλείται από βλάβη στις συνδέσεις ή τις οστικές δομές που συνδέουν το κρανίο με την αυχενική περιοχή της σπονδυλικής στήλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Hadassah, όπου πραγματοποιήθηκε η σπάνια χειρουργική επέμβαση, ο Δρ. Ohad Einav ανέφερε ότι η ζωή του παιδιού σώθηκε “χάρη στις γνώσεις μας και στην πιο καινοτόμο τεχνολογία στο χειρουργείο”.

“Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη χειρουργική επέμβαση, ιδίως σε παιδιά και έφηβους. Ένας χειρουργός χρειάζεται γνώση και εμπειρία για να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Δρ. Einav, ορθοπεδικός χειρουργός που ηγήθηκε της μεγάλης ομάδας χειρουργών.

Το αγόρι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την επιτυχημένη επέμβαση, χωρίς να παρουσιάζει νευρολογικές ή κινητικές δυσλειτουργίες. Ωστόσο, θα παρακολουθείται από το προσωπικό του νοσοκομείου.

“Η ίδια η διαδικασία είναι πολύπλοκη και διήρκεσε αρκετές ώρες. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, χρησιμοποιήσαμε νέες πλάκες και στερέωση στην κατεστραμμένη περιοχή… Η ικανότητά μας να σώσουμε το παιδί οφείλεται στις γνώσεις μας και στην πιο καινοτόμο τεχνολογία στο χειρουργείο”, είπε ο Δρ. Einav στους Times of Israel.

“Το γεγονός ότι ένα τέτοιο παιδί δεν παρουσιάζει νευρολογικές ελλείψεις ή αισθητηριακές ή κινητικές δυσλειτουργίες και ότι λειτουργεί κανονικά και περπατά χωρίς βοήθημα μετά από μια τόσο μεγάλη διαδικασία, δεν είναι μικρό πράγμα”, πρόσθεσε ο Δρ. Einav.

Exit mobile version