Νέα πρόγνωση της ΕΜΥ: Δεύτερο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη με 43άρια

Νέα πρόγνωση της ΕΜΥ: Δεύτερο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη με 43άρια

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου (15/07) το έκτακτο δελτίο για την επείγουσα κατάσταση καιρικών φαινομένων που προκαλεί ο καύσωνας με την ονομασία “Κλέωνας” σε ολόκληρη τη χώρα. Αναφέρεται ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα (17/07). Επιπλέον, αναμένεται ένα νέο κύμα έντονης ζέστης με θερμοκρασίες που θα φθάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, κυρίως από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, από την Κυριακή (16/07) έως την Τετάρτη (19/07), οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περιορισμένες, και η ένταση της ζέστης θα μειωθεί. Επιπλέον, αναμένεται μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας, ενώ οι άνεμοι (μελτέμια) θα φτάσουν τα 6 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Από την Πέμπτη (20/07) όμως, οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν, και η θερμοκρασία θα αρχίσει να αυξάνεται ξανά, με νέα θερμική έξαρση να παρουσιάζεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η κατάσταση παρακολουθείται στενά, και θα υπάρχει τακτική ενημέρωση σχετικά με τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν και τις περιοχές που θα επηρεαστούν.

Για σήμερα, Κυριακή (16/07) προβλέπεται μικρή μείωση της θερμοκρασίας, ιδίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Για παράδειγμα, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φθάσουν τους 35 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά, και τους 37 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου, ενώ στη δυτική Στερεά η θερμοκρασία θα φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version