Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικού για τις Πανελλήνιες 2023

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικού για τις Πανελλήνιες 2023

Μόνο λίγα 24ωρα απομένουν προκειμένου να κλείσει η πλατφόρμα για τη συμπλήρωση και υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου (ΜΔ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (ΠΜΔ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι πρέπει να μπουν στην ειδική πλατφόρμα με χρήση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας τους στη διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr.

Για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου (ΜΔ), οι υποψήφιοι θα βλέπουν και μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεών τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) κάθε τμήματος, συνυπολογίζοντας και την ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Όσον αφορά το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής μέχρι τις 17 Ιουλίου 2023 (24:00) χρησιμοποιώντας τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που δημιουργήθηκε στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

Δικαίωμα υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2023, καθώς και οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2023, όπου θα επιλέγουν τα Δημόσια ΙΕΚ.

Exit mobile version