Ο καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και μελτέμια

Ο καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και μελτέμια

Για σήμερα, Δευτέρα (17.7.2023), αναμένεται ελαφρά μείωση της θερμοκρασίας, ενώ στο Αιγαίο αναμένονται μελτέμια. Παρόλα αυτά, οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας, φθάνοντας τις 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν κυρίως στα δυτικά της χώρας, όπου η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στα βόρεια και στα νησιά αναμένεται μια ελαφρά μείωση της θερμοκρασίας, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει αρκετή ζέστη.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ είναι η εξής:

Πιο συγκεκριμένα, οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας αναμένεται να φθάσουν:

Στην Αττική, ο καιρός αναμένεται αίθριος, χωρίς σημαντικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 μποφόρ στην πλειοψηφία των περιοχών και τοπικά 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένονται τιμές που θα κυμαίνονται από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά της Αττικής, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες μπορεί να παρουσιαστούν νοτιοανατολικοί άνεμοι με την ίδια ένταση. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version