Ρωσία: Έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας – Διεκόπη η κυκλοφορία

Ρωσία: Έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας – Διεκόπη η κυκλοφορία

Οι αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” στη γέφυρα της Κριμαίας, ενώ οι ουκρανικές ενημερώσεις αναφέρουν εκρήξεις και νεκρούς.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα, που έχει κατασκευαστεί από τη Ρωσία και συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη ρωσική περιφέρεια του Κρασνοντάρ, έχει διακοπεί λόγω αυτής της κατάστασης “έκτακτης ανάγκης”, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Αξιόνοφ μέσω τηλεγραφήματος. Ο Αξιόνοφ είναι ο εγκατεστημένος από τις ρωσικές αρχές κυβερνήτης της περιοχής. Ωστόσο, δεν παρείχε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη φύση αυτής της κατάστασης.

Ο Αξιόνοφ ανέφερε επίσης ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Ιγκόρ Μιχαϊλιτσένκο, έχει αναχωρήσει για το σημείο. Ο Αξιόνοφ κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και να εμπιστεύονται μόνο επαληθευμένες πηγές πληροφοριών.

Το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraineέκανε λόγο για εκρήξεις και τουλάχιστον δύο νεκρούς στη γέφυρα, ενώ τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την κατάρρευση ενός τμήματος της γέφυρας.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και για την κυκλοφορία προς την αντίθετη κατεύθυνση, από τη γέφυρα προς το Temryuk.

Exit mobile version