Χρήστος Σπίρτζης: Παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Σπίρτζης: Παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρήστος Σπίρτζης παραιτήθηκε από τη θέση του Γραμματέα Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (16/07). Ο λόγος για την αποχώρησή του ήταν η διαφωνία του με το χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Σπίρτζης είχε αναλάβει την ευθύνη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο και ιδιαίτερα για τις υποψηφιότητες που θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωστές ως τώρα υποψηφιότητες για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας, καθώς αυτές προέκυψαν κατά την πρώτη ημέρα των συνεδριάσεων της Κεντρικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο (15-16/07) σε ξενοδοχείο.

Επίσης, τα ονόματα του Παύλου Πολάκη και του Διονύση Τεμπονέρα έπαιξαν για την πιθανή υποψηφιότητά τους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη θέση μόνο εάν η εκλογή προέδρου γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος σε μια φαστ-τρακ διαδικασία που δεν θεωρεί ότι θα βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασε και πάλι ανησυχία για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, υποστηρίζοντας ότι εάν αλλάξει ο δρόμος και η εκλογή να αναβληθεί για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τότε όλα είναι ανοιχτά.

Exit mobile version